Serieus afvallen ? Lees dit!

Ik ben beginnend blogger. Een zogenaamde rookie. Schrijven is een uit de hand gelopen hobby. Wil je in bloggen succesvol zijn, dan draait het om content, ofwel inhoud. Waar schrijf je over, hoe onderscheid je je van de rest?

Mijn blogs gaan over mannenpraat. Ze zijn qua inhoud niet lastig, het sluit zelfs aardig aan bij de behoeftes van vele mannen. Niet te moeilijk doen, her en der een gebbetje, maar vooral de lol inzien van de dagelijkse zaken. Is dat onderscheidend genoeg? Zit ik in een nichemarkt? Natuurlijk niet, dan zouden mijn blogs maar over één onderwerp moeten gaan. Seks. Maar dat vind ik zo makkelijk scoren. Daar doe ik niet aan, ik wil het graag fatsoenlijk houden, want ik heb ook vrouwelijke lezers en die wil ik zeker niet tegen het hoofd stoten. Om een keer wat echte content in een blog te verwerken en tegelijkertijd mijn vrouwelijke lezers tevreden te stellen met een onderwerp wat hun meer ligt, heb ik een actueel onderwerp gepakt. Het is lente, de zomer is aantocht, dus velen zijn weer bezig met hun lichaam. Afvallen.

De wintervacht valt er langzamerhand af en dan zie je de contouren van je lichaam. En de grote vraag is vaak: hoe krijg ik dit lichaam weer in goddelijke proporties. En lieve mensen, laat ik daar nu verstand van hebben! Ik heb namelijk een tijdje verkering gehad met Sonja B. Ik bak jullie geen poets.

Let op! Hou je vast. Hier komt de content. Afvallen draait eigenlijk om twee dingen:

  1. Doorzettingsvermogen;
  2. Een negatieve caloriebalans in je lichaam creëren.

De eerste wordt altijd vergeten, maar is veruit het belangrijkste. Je streefgewicht halen is één, het houden is twee.

De tweede kan gecreëerd worden door minder en/of andere voeding tot je te nemen en meer calorieën te verbranden (lees bewegen). Dit kan op heel eenvoudige wijze. Alle dure diëten kun je gelijk aan de kant gooien. Je moet je wel een beetje verdiepen in hoe vetverbranding werkt. Wil je één kilo vet kwijt raken, dan zal je een negatieve balans van 3.500 kcal moeten creëren. Stel dat je één kilo per week wilt afvallen. Dan moet er een negatieve balans van 3.500 kcal per week worden gecreëerd. Even een voorbeeld. Laten we zeggen dat we deze 3.500 kcal gaan creëren door:

  • 50% (1.750 kcal) anders en minder te gaan eten, en
  • 50% (de andere 1.750 kcal) door meer te bewegen.

Dus voor beide 1.750 kcal per week. Dat is dus voor zowel eten als bewegen 250 kcal/dag (1.750 delen door 7 dagen). Een man is gemiddeld 2.500 kcal per dag nodig, een vrouw 2.000 kcal. We eten dus voortaan respectievelijk 2.250 en 1.750 kcal per dag. Normaal eten dus. Daar komt het doorzettingsvermogen al om de hoek kijken. Kijk maar eens op deze site, hoeveel calorieën er in de verschillende voedingsproducten zitten: http://www.calorietabel.nl/

In het algemeen geld: minder koolhydraten (snoep, snacks, aardappels, pasta’s, fris en alcoholische drank) en meer groente, fruit en eiwitten (rijst, kwark, yoghurt, vis en kip). Vervang bijvoorbeeld 1 belegd plakje brood eens door 100 gram magere Franse kwark. Dan heb je al 100 kcal bespaard! En drink je toch een glaasje wijn (70 kcal) of bier (90 kcal), dan weet je dat je deze weer moet compenseren met minder eten of meer bewegen.

De andere 250 kcal gaan we met meer bewegen realiseren. Als je bijvoorbeeld 45 minuten per dag (extra) wandelt, dan verbrand je de andere 250 kcal. Daar komt weer het doorzettingsvermogen om de hoek kijken. Kijk ook eens in de volgende tabel: https://www.caloriecalculator.nl/.

Een andere bewegingsvorm kan natuurlijk ook. Seks. Seks is een echte calorieverslinder! Mijn vrouw en ik zijn daarom in het voorjaar seksueel bovenmatig actief. Bij het obsessieve af. Iedere dag minimaal twee keer seks. Ja werkelijk waar! Jikidie, jikidie, jikidie. En dan bedoel ik niet de snelle beurten, maar het echte werk, minstens een uur per sessie. De Mercedes onder de beurten. Per standje verschilt de calorieverbranding. Hieronder zie je een overzicht per standje. Let op, het zijn wel calorieën per uur:

  • missionaris houding 200 kcal;
  • rechtopstaand 500 kcal;
  • doggystyle 400 kcal;
  • bovenop 800 kcal (!);
  • zoenen 50 kcal;
  • voorspel 100 kcal.

Ook hier is weer bewezen dat mannen van nature bovengemiddeld efficiënt zijn. Wij doen niet aan zoenen en voorspel, omdat wij geen romantiek in onze donder zouden hebben. Nee, wij doen daar niet aan, omdat je met deze bezigheden nauwelijks calorieën verbrand.

Nog een tip voor alle vrouwen. Willen jullie echt calorieën verbranden? Niet doorvertellen hè? Het is namelijk niet volledig wetenschappelijk bewezen. Maar ik heb Sonja er proefondervindelijk van kunnen overtuigen. En ze werd er bloed fanatiek in. Het werd uiteindelijk zelfs de basis van onze relatie. Ze heeft het alleen nooit in haar dieetboeken durven te zetten. Ze had er wel een vervangend woord voor: eierkoeken. Wat dit grote geheim is?

Het geheim is, dat het oraal bevredigen van een man 500 kcal per kwartier (!) oplevert, mits goed uitgevoerd. En je kunt van Sonja zeggen wat je wil, maar zij weet als afvalprofessional wat doorzetten is. Dus als Sonja het in haar boeken over eierkoeken heeft, weet je vanaf nu wat ze hiermee bedoeld…

Mocht je met bovenstaande tips nog steeds niet afvallen, dan moet je toegeven aan de stress die je hiervan krijgt. Want door stress val je ook geweldig veel af. Het kan ook zo zijn dat je vet hebt omgezet in spiermassa. Dan val je ook niet af, want spieren zijn zwaarder dan vet! Daar hou ik mij al jaren aan vast.

Ik hoop met dit blog voldoende content te hebben gegenereerd. Ik denk dat zowel mannen en vrouwen hier wel wat mee kunnen. Succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s