Te koop gevraagd: Groen land

Dat de Amerikaanse president niet op vakantie is, moge duidelijk zijn. Wat ook duidelijk is, is dat hij zich stierlijk verveeld. Hij is de Chinezen aan het pesten, de G7 top ziet hij het nut niet van en met die Mexicaanse muur schiet het ook niet op. Aangezien die muur een godsvermogen zou kosten, houdt hij aardige wat geld over. En hij blijft toch ondernemer, dus moet dat geld geïnvesteerd worden. Eureka! Amerika moet Groenland kopen. Niet even tactisch brengen. Zo van: Amerika wil graag wat land kopen. Het mag wit zijn, het mag geel zijn, het mag blauw zijn, maar ook groen. Misschien hadden die Denen dan heel anders gereageerd.

Maar waarom zou je in godsnaam Groenland willen kopen? Dat land ligt voor 80 % onder het ijs. Maar Trump is geen domme jongen. Hij weet ook dat door de klimaatverandering dat land over twee jaar nog maar voor 8 % onder het ijs ligt. Dan kan hij eerst de delfstoffen uit de bodem halen en als die uitgeput zijn, over 10 jaar, dan heeft Groenland geen ijs meer en heeft het een mediterraan klimaat. Dan heb je in één keer veel bouwgrond tot je beschikking. Aangezien Hawaii  te klein wordt, kan vakantie vierend Amerika over 10 jaar naar Groenland. Het zal tegen die tijd dan eindelijk zijn naam eer aan gaan doen. Want het is nu vooral nog Witland, met al dat ijs. Die naam van het land is sowieso gek tot stand gekomen. Een Viking, Erik de Rode genaamd, heeft het land ontdekt. Hoe zou u het land noemen, dat u zojuist heeft ontdekt, als u De Rode als achternaam hebt? Juist! Niet Groenland. Erik de Rode had de oorspronkelijke bewoners ook nog gevraagd of ze In of Uit het land wilden, maar ze wisten het niet. Ze twijfelden. Sindsdien gaan ze door het leven als Inuit. Dat zijn uiteindelijk gewoon weer Indianen. Deze zullen nog even verdreven moeten worden, maar dat gaat Amerika vast weer lukken. Wisten jullie trouwens dat Groenland hartstikke modern is? Ze hadden in 1982 al een referendum om uit de Europese Gemeenschap te stappen. Jazeker, een heuse Grexit! Die werd in 1985 voltrokken. Niks geen gezever en gejank over een ‘deal’ of ‘no-deal’. Er gaat overigens in de wandelgangen een gerucht dat de EU, net als Amerika, ook een eiland wil kopen. Op dat eiland rijden ze wel allemaal links, maar dat veranderen we zo. Verder zal deze koop ook veel rust geven op de economische markten en hebben we geen gezeur meer over de Ierse buttplug.

Dat Trump Groenland niet gaat kopen, komt door de Denen. Ze willen het niet en hebben hem vriendelijk maar dringend gemeld, dat er niet over te praten valt. Ze werden direct aangenaam verrast met de mededeling dat hij dan ook niet op staatsbezoek zou komen. Dat is twee vliegen in één klap, zullen ze gedacht hebben in Kopenhagen.

Als ik Trump was, zou ik het dichter bij huis zoeken. Waarom geen bod doen op Brazilië. De kans op succes is vele malen groter. President Bolsonaro is net zo’n mafklapper als hij. Dan kunnen ze gezamenlijk Brazilië weer ‘great’ maken. Brazilië heeft naast ijzer en aardolie ook nog suiker en soja te bieden. Soja is dat product waar momenteel de hele Amazone voor mag wijken. Aansteken dat bos, de brand erin! Het zijn de longen van de wereld. Maar momenteel zijn het de zwartgeblakerde longen van een kettingroker. Misschien wil Trump daarom Brazilië niet kopen. Hij was op zoek naar Groen land en niet naar een zwartgeblakerd land.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s