De verkiezingen: is Geert Wilders een feit of een alternatief feit?

Mij werd laatst gevraagd of ik als nieuwbakken blogger ook iets met actualiteiten ga doen. Een mening geven of zo…Een mening geven over de verkiezingen bijvoorbeeld. Vind ik lastig. Ik volg de actualiteiten nooit tot in detail. Daarom is mijn mening als een erectie van een bejaarde man. Moeilijk in stand te houden.

Ik ben meer van de vooroordelen. Dat ligt mij goed. Lekker ongefundeerd, op niets gebaseerd, mijn mening verkondigen. Ja, wat dat betreft heb ik een gave en ben ik behoorlijk getalenteerd. Ik kan zelfs op basis van iemands wenkbrauwen bepalen of hij uit de mond stinkt. Hoe dunner en lichter de wenkbrauwen, hoe meer ze uit de giechel meuren. Ga maar eens na binnen je eigen omgeving.

Op basis hiervan zal president Trump gigantisch uit zijn bakkes rotten. Nu ik het toch over Trump heb, wil ik even wat kwijt. Iedereen heeft commentaar op hem, maar waarom? Trek de vergelijking met Nathan ‘het matje’ Rutjes. Je weet wel, die publiekslieveling en voetballer van Roda JC, die zelfs een verlies met 2-0 nog kan relativeren. Niemand heeft de schuld, iedereen doet zijn best en we moeten gewoon doorgaan, vol goede moed. Trump heeft met de verkiezingen in Amerika niet anders gedaan. Hij stond constant met 2-0 achter, maar won de wedstrijd. Op uithoudingsvermogen, of zoals dat zo mooi in het  Engels genoemd wordt: ‘stamina’. Hij kan ook niets aan het domme kiesstelsel van de Verenigde Staten doen…Vervolgens gaat hij als een bezetene al zijn verkiezingsbeloften waarmaken. Daar heeft het Amerikaanse volk toch voor gekozen? Met de inhoud ben ik het niet eens, maar daadkrachtig is ie. Nu al, heeft ie meer dan tien decreten getekend!

trump-1779709_960_720

Kortom, een echte man, zonder hem zou het saai zijn. Dan zijn tweets. Hij vindt het, net als ik, ook geweldig om ongefundeerd en zonder enig bewijs een mening te geven. ’Ik ben afgeluisterd door Obama.’ Dan een hele tijd niets: alle adviseurs in het Witte Huis analyseren de zinssnede van de tweet, om te kijken of ze hem wat kunnen ombuigen richting de werkelijkheid. Alternatieve feiten, ook zoiets. Kom er maar eens op! Daar kunnen wij, mannen, wat van leren. Schatje, ik ben niet echt vreemd gegaan. Mijn escapade moet je meer zien als alternatief feit. En eigenlijk is Trump nog de eerlijkste van alle politici met zijn alternatieve feiten. Want, hoe vaak worden wij jaren na dato niet verrast door ‘alternatieve feiten’. Denk aan de Teevendeal.

In Nederland hebben wij ook een politicus, die veel weg heeft van president Trump, maar net niet helemaal. Niet alleen zal hij uit zijn mond meuren, hij heeft ook extensions in zijn haar, hetzelfde twittergedrag, en hetzelfde populistische gepraat. Met twee zaken heeft hij absoluut géén overeenkomst met Donald Trump: daadkracht en ‘stamina’. Geert behoort daarmee tot de alternatieve feiten. ‘Complete failure’, zou Trump zeggen. En dat is mijn mening.

En dat zullen ze morgen merken in het stemlokaal!

cartoon2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s