Pieterpad dag 5. Rolde-Schoonloo: Letterlijk een hoogtepunt!

Om ook een beetje te werken aan mijn bucket-list zou ik het liefst meedoen aan triatlons. Dat laat mijn rug niet toe. Dus koos ik voor wat minder ruigs. Het Pieterpad wandelen! Samen met mijn broer, eens in de zoveel tijd  één of twee dagen wandelen. Eind september 2016 zijn we begonnen in Pieterburen. We zitten nu na vier dagen wandelen halverwege Drente.

19 februari 2017, 5 graden Celsius, bewolkt en heiig. Na een lange winterpauze hadden we de rugtas weer uit het vet gehaald. Het was deze keer een saaie tocht. Hoewel we letterlijk op één van de hoogste punten van de Hondsrug liepen, was deze tocht zeker geen hoogtepunt. Wat dat betreft is het Pieterpad een afspiegeling van het echte leven. Een soort metafoor. Nog even en ik begin te dichten.

Wat hebben we dan wel meegemaakt? Lange rechte paden langs of door de staatsbossen, die vanwege de werkverschaffing in de jaren twintig en dertig zijn aangeplant. We waanden ons in Niemandsland. De hele tocht waren we op ons zelf. Twee ATB-ers, vier wandelaars en één  schaap kwamen we tegen. Juist: één  schaap. Niet een hele kudde. Het was blijkbaar een schaap met groepsangst, een zogeheten ‘sociale fobie’. De schaapsherder of ‘the sheepwhisperer’, had hem er blijkbaar niet van af kunnen helpen. ‘Dan helpen wij hem er wel van af’, was ons credo. Daarom wisten we ’s avonds het thuisfront te trakteren op verse shoarma!

Shoarma met sociale fobie

Ander hoogtepunt was Meindersveen: een prachtig mooie stille ven. Deze was zo mooi, ze leek bijna op Monique van der ……Het eten en drinken deze keer? Ook teleurstellend, geen restaurant op de hele route, zelfs geen pannenkoekenboerderij. We hebben geluncht op een zwerfkei. Anders ligt zo’n kei daar ook maar te liggen. Maakt ie zich eindelijk nuttig. In Rolde was er wel weer zo’n typische brinkkroeg: Hegeman. De gastvrijheid straalde er weer vanaf. De bardame was drukker met het puzzelboekje dan met het bedienen van een paar leuke knapen. Maar eerlijk is eerlijk: het pilsje smaakte goed na de winterstop !  En helemaal niet slecht: 19 kilometer in vier uur tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s