Takens: een reünie ?

Vorige week heb ik een blog geschreven over Takens. Takens was vroeger dé uitgaansgelegenheid van regio Balkbrug in Overijssel. Het verhaal en de herinneringen leverden veel leuke reacties op. Lees Uitgaan in de vorige eeuw: Takens in Balkbrug! Mijn conclusie: Takens leeft nog! Ik werd zelfs gebeld door DJ Bert Bakema, die vroeger in Takens plaatjes draaide en nu bij Simone FM werkt.

Bert Bakema van Simone FM belde me op in de uitzending en daagde mij min of meer uit om in Takens een reünie te houden. Ik ben een man, dus ik hou van uitdagingen. Als ik veel likes krijg op mijn Facebookpagina MANNENPRAAT, dan ga ik naar de huidige eigenaar en zal ik hem proberen te overtuigen van het organiseren van een reünie. Onderaan staat het audiobestand van het hele gesprek van DJ Bert met mij.

Daarnaast heb ik nog een kleine toegift op het verhaal van vorige keer.

Ik heb vorige keer al verteld dat een avondje Takens vooral ging om bier drinken, vrouwen versieren en sterke verhalen vertellen. Deze sterke verhalen werden soms ook werkelijkheid in de vorm van een knokpartij. Dan hadden we geen tijd voor de meiden, dan waren we druk met belangrijke mannenzaken: knokken. Ouderwets matten. Dat hoorde ook bij Takens.takens uitgelicht

Ik ben slechts één keer in een vechtpartij beland. Mijn broertje was voor de eerste keer in Takens en zag een paar vervelende gasten uit Zuidwolde. Hij had veel bier op, dus was vol zelfvertrouwen. Hij wilde ‘matten’. ‘Slecht idee, we zijn zwaar in de minderheid’, probeerde ik nog. Maar hij stroopte zijn mouwen op en daar ging het los. In de kleine zaal, bovenop het balkon. We kregen de nodige tikken, maar onze lange armen maaiden als molenwieken door de lucht. Deze armen richtten de nodige schade aan. De opbrengst: twee blauwe ogen, twee bloedneuzen en we hadden een stuk of wat kettinkjes in onze handen! De uitsmijters zagen dat we in de minderheid waren en dirigeerden ons via de trap naar de keuken. Tien minuten later zaten we op onze fiets naar huis. Nog weer tien minuten later zaten we met bevroren kipfilets op onze blauwe ogen. Kipfilets? Juist: onze ma was nalatig geweest. De ijsblokjes had ze niet aangevuld. Na een uurtje ‘koelen’ en nog een flessie Heineken sliepen we vervolgens vredig in. Volgend weekend zouden we gewoon weer van de partij zijn!

Hier het gesprekje tussen Bert Bakema en mij op Simone FM.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s