Hersengym

Iedereen wordt elke dag ouder. Dat is onomkeerbaar. Rond je veertigste kom je op het punt dat je daar last van kunt gaan krijgen. De meeste boterhammen heb je dan namelijk wel gegeten. Je kunt dan verschillende dingen doen.

Een hele bekende is: je weer jonger voordoen dan je bent. Sportautootje, te moderne kleding over een te dikke buik,te wilde feestjes afgaan, je huidige vrouw inruilen tegen een jonger exemplaar. Heb ik allemaal ook overwogen, maar daar kleven toch ook veel nadelen aan. Ik hou van regelmaat: neem seks nou bijvoorbeeld. Ik weet nu waar ik aan toe ben en belangrijker, waar ik juist niet aan toe ben. En met zo’n jong ding ben ik toch bang, dat ik mij te pas en te onpas moet bewijzen.

Ik heb dus niet naar beneden gekeken, ik heb juist naar boven gekeken om mij weer jong te voelen. Als je je omringt met ouderen, voel je je vanzelf weer jong! is mijn motto. Daarom voelen Geer en Goor zich ook zo goed tussen de oudjes. Die oudjes hebben het altijd erger dan zij. Dus ik heb eerst ook op de Zonnebloem en in huize Avondrood gewerkt. Maar dat was toch te intensief. Konten schoonmaken is zwaar werk en heb ik naar mijn gevoel te kort geleden bij de kinderen nog gedaan. Uiteindelijk heb ik daarom gekozen voor een hobby tussen de ouderen: hersengymnastiek. Eén keer in de maand een competitie die vergelijkbaar is met een Pubquiz maar dan met oudjes en in de korfbalkantine. Ik heb gauw mijn vrouw , zus en wat vrienden onder valse voorwendselen in mijn team geronseld en daar gingen we! Het begon al met de naam. Ons zelf zwaar overschattend hadden we eerst ‘Team Einstein’ bedacht. Toen we terug op aarde kwamen hebben we hem gewijzigd in Weinstein. We zijn van de gezelligheid, houden van een grap en zijn zeker van de ‘wijntjes’. Dus een naam met een knipoog naar (ontbrekende) intelligentie leek ons beter. En dat is maar goed ook, kwamen we al gauw achter. Op zo’n avond zijn er verschillende rondes en bij een van de rondes kun je de ‘joker’ inzetten. Dit moest een fysiek object zijn. Dat was bij ons niet moeilijk. Een fles rode ‘Weinstein’-wijn met Einstein erop met een rode tong. Als motto: Geniale mensen zijn zelden ordelijk, ordelijke mensen zelden geniaal.

 

weinstein-geniaal

 

Eén gedachte over “Hersengym”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s