Temptation island of moeten hetero’s ook weer hand in hand?

Ik ben sinds een jaar een echte Netflixer. Ik kijk haast geen TV meer, maar ik maak sinds een paar maanden een uitzondering. Vroeger keek ik Herman Finkers, Youp van ‘t Hek, Al Bundy, Jiskefet of Harry Vermeegen en Henk Spaan om mij de ballen uit de broek te lachen. Maar dat kan tegenwoordig gewoon door naar realitysoaps te kijken. Humor TV. Met stip op één: Temptation Island.

Je kent het vast. Vier stelletjes, waarbij de mannen en vrouwen afzonderlijk van elkaar gedropt worden tussen bloedmooie vrijgezellen op een eiland. Die vrijgezellen worden er voor betaald om de stelletjes letterlijk en figuurlijk uit elkaar te trekken!

Ik dacht eerst, dat zoveel dommigheid alleen van een Belgische producent kon komen. Maar er was blijkbaar ook een Nederlandse producent die ze niet ‘alle 24 in het kratje’ had. Het is een Nederlands-Vlaamse productiemaatschappij. Nederland en België op hun smalst, maar daarom niet minder vermakelijk. Ik zit tegenwoordig op donderdagavond aan de tv gekluisterd. Chips en bier bij de hand. Ik kijk tegenwoordig eerst wel of onder onze salontafel geen rotzooi ligt, want als ik er binnen een kwartier schaterlachend onder lig, moet ik wel wat ruimte hebben.

Ik snap niet waarom een liefhebbend stel hier aan mee doet. Het zou mij daarom niets verbazen, dat deze realitysoap volledig geregisseerd is en volledig door acteurs wordt gemaakt. Ik ben vandaag precies 15 jaar gelukkig getrouwd. Niet anders dan andere stelletjes, ‘gelukkig getrouwd’. Ups en downs horen bij het leven en zeker bij het huwelijk, net  zoals een mislukte trainerscarrière bij Danny Blind hoort.

Hoe slecht het ook met onze relatie ging, we hebben nooit overwogen om willens en wetens onze relatie op het spel te zetten, door verleidingen op te zoeken. Daar denkt menig Nederlander natuurlijk anders over, want vreemdgaan is ‘hot’, sociaal geaccepteerd en een mooie aanvulling op je relatie. Maar er zijn dus blijkbaar stelletjes, die echt denken dat ze een stabiele relatie hebben. Zij leven in de volle overtuiging, dat ze de verleiding aan kunnen. Vrouwen denken dat misschien, maar mannen horen beter te weten. Als het er op aan komt, lopen wij maar één ding achterna en dat is onze puddingbuks.

Ik zie het zo voor me. Een gelukkig stelletjes zit samen op de bank, terwijl tussen de reclameblokken RTL stelletjes verzoekt om mee te doen aan een nieuw seizoen Temptation Island.  Wie durft deze uitdaging aan, klinkt het door de beeldbuis. De vrouw  is volledig overtuigd van haar liefde voor hem en denkt daarom dat het geheel wederzijds is. Zij kijkt hem liefdevol aan en zegt: ‘Die verleiding kunnen wij toch aan schatje?’ En hij: ‘Natuurlijk, schatje’. Maar wat hij echt denkt, zegt hij niet. Hij denkt: Dat is vakantie op een mooi eiland, dus niet werken. Dat is een week zonder mijn verkering, dus niet praten over mijn gevoelens. En dat zijn wel verdomd lekkere wijven, dus een keer wat anders! Wat hij ook niet beseft, is dat hij de hele tijd met drank wordt gevoerd en dat de vrijgezellen maar op één ding uit zijn…En dat is precies dát ding waar bij ons, mannen, heel veel gevoel in zit, maar geen geweten.

En een paar maand later op het eiland gaat het eigenlijk direct mis. De mannen gedragen zich alsof ze weer vrijgezel zijn en zijn binnen een uur hun relatie vergeten. Tuurlijk, de vrouwen laten ook her en der wat steekjes vallen, maar het zijn vooral de mannen die volledig de weg kwijt zijn. Ze pakken, wat ze pakken kunnen. En de vrouwen zijn echt oprecht verbaasd over hun mannetjes. Ze zitten depressief, huilend maar toch ook nog met enige hoop op een bank naar de confronterende beelden te kijken van hun wederhelft. Dan kom ik niet meer bij! Ze hadden echt gedacht, dat hun mannen de verleiding wel zou kunnen weerstaan. Kom op zeg! Koppie d’r bij graag! Ken je de evolutietheorie niet? Mannen zijn jagers!

En nu is zelfs uitgelekt dat vrijgezel Alex Rosanna letterlijk uit elkaar heeft getrokken. Ze belandde in het ziekenhuis na een sekspartij met Alex. Het moet niet gekker worden.

Mannen lopen momenteel hand in hand, vanwege de mishandeling van twee homoseksuelen. Ik vind dat wij, liefhebbende mannen en vrouwen, ook weer hand in hand moeten lopen. Ook al was het alleen maar om de oude waarden en normen weer onder de aandacht te brengen en deze afbraakprogramma’s te stoppen. En als je het daarvoor niet wilt doen, doe het dan uit respect voor de mishandelde Rosanna.

hand in hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s