Hersengym 4: Als de wijn is in de man, is….

Ik ben in de veertig. Om me jonger te voelen ben ik niet geforceerd jonger gaan doen, maar heb ik een hobby gekozen waarbij ik in aanraking kom met ‘oudjes’: hersengymnastiek. Hersengymnastiek is de voorloper van de Pubquiz. We spelen in teams van 5 personen tegen elkaar in 6 rondes of categorieën. Dat doen we op 5 maandagen in de winterperiode. We spelen bij elkaar tegen 12 andere teams. Tot op heden worden we door alle teams in de pan gehakt! Mijn team bestaat uit de ‘toppers’ Mirjam, Petra, Anja en Gerard.

Eerst wil ik nog terugkomen op de vele reacties die ik heb gekregen op de efficiëntie die mijn vrouw en ik hanteren bij het bedrijven van de liefde. Lees Hersengym 3: Come Back of rode lantaarn Wij hebben namelijk vanuit efficiency oogpunt seks tijdens het inpakken van de vaatwasser. Vele mensen gaven aan, dat zij hier sindsdien ook mee experimenteren. Het ene stel doet het bij de wasmachine, het andere tijdens het douchen. Patricia en haar vriend doen het wel op een heel specifieke manier. Ze hadden het zelfs gefilmd en kwamen in het landelijke nieuws! Goede gedaan Patricia! Weer anderen doen het tijdens het boodschappen doen. Dat vind ik wel zo goedkoop…Tenminste, als je de boodschappen bij de Lidl haalt.

Maar goed, hoe ging het deze keer bij de hersengymnastiek? Vooraf was het lastig inschatten wat het niveau van ons team deze keer zou zijn. Twee teamleden waren namelijk de week ervoor met hun gezin op wintersport geweest. De batterij opladen. De ander prevaleert haar carrière voor de hersengymnastiek. Ter compensatie was ons gezin daarom op trainingskamp in Amsterdam geweest. Daar konden wij ons op verschillende categorieën maximaal voorbereiden. Daar is Nieuws, Geschiedenis, Cultuur, Sport en Biologie. Biologie? Ja, op de wallen is de voortplanting uitgevonden en het belangrijkste biologische exportproduct van Nederland wordt in Amsterdam geteeld, verhandeld en gerookt. Vorige keer hadden we de meeste punten op Biologie. Dit, samen met de biologische kennis die we in Amsterdam hadden opgedaan, was voor mij de reden om de joker met de Biologie ronde in te zetten. Als verdere voorbereiding, had ik niet alleen alle nieuwsberichten uit alle kranten uit mijn hoofd geleerd, maar ook de advertenties en zelfs de rouwadvertenties! Prima voorbereiding dus. krantVooruitlopend op de uitslag hadden we alvast een lantaarn meegenomen. Weliswaar nog wit, maar hij is eenvoudig rood te spuiten, mocht dat nodig zijn. De quizmaster en één van de juryleden begonnen deze keer met een liedje. Je kon overduidelijk zien dat het gepensioneerde leraren waren. Ze hadden geen enkele schaamte en het klonk zelfs aardig. We hebben ze opgeven voor de The Voice of Holland.

En de resultaten deze keer? Anderhalve fles wijn en drie flesjes Radler. Dat doet niemand ons na. De punten? Veel te weinig, weer laatste. Terwijl we de eerste rondes best sterk uit de startblokken kwamen. We hadden vijf tot zeven van de acht vragen goed. Wist jij bijvoorbeeld dat de streek tussen Enkhuizen en de Noordzee ook wel West-Friesland wordt genoemd? Wij dachten aan de Zaanstreek, maar dat was dus eerder een Schaamstreek. En bij de vraag wat een kerker was, kwam bij mij onmiddellijk ‘een ouderwetse SM-kelder’ binnen…Ook niet goed.

tafel-wijn-goed
‘The battlefield’

Juist de ronde waar we het verschil wilden maken, Biologie, zakten we compleet door het ijs. Maar drie van de acht vragen goed. Niet best, maar ik neem hier, als teamcaptain, de volle verantwoordelijkheid voor! Aan het einde van de avond bungelden wij met onze 74 punten gewoon weer onderaan. Na vier avonden is het verschil met ‘de top’ 92 punten en met het voorlaatste team 24 punten! Willen wij na vijf rondes bovenaan staan, dan moet er een wonder gebeuren, of zullen we de andere teams iets ‘lekkers’ bij de koffie moeten doen. Ik zit aan spacecake te denken. We hebben toch nog wat wiet over uit Amsterdam. Voor ons gaat het nergens meer om, wij doen mee voor spek en wijntjes. Bij een aantal andere teams gaat het er nog wel om. Om elk punt wordt zwaar gestreden. Ik denk dat zowel Rico Verhoeven als Badr Hari met jaloezie zou kijken naar zoveel strijd. Sommige teams trekken constant de vraagstelling en/of de antwoorden in twijfel. Het was de hele avond dringen bij de jurytafel. Dat wordt nog wat de volgende keer. Dan hebben we de finale!

Denk je na het lezen van dit stukje, het mag allemaal wel wat ingetogener en minder ruig, lees dan het Pieterpad: Er gaat niets boven Groningen!

Denk je na het lezen van dit stukje: het mag allemaal wat ruiger, wat mannelijker, dan verwijs ik je door naar ‘Geholpen worden’

Is het dan nog niet ruig genoeg wacht dan op mijn komende blog: Boren met Beflap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s